ADD4BIO, Ekim 2023 yılında ATA Teknokent'te tüm canlıların yaşam kalitesini artıracak innovative çözümler sunma ilkesi ile faaliyete başlayan bir start-up firmasıdır. Özel tedaviler gerektiren klinik uygulamalarda hasta sağlığını ve konforunu artıracak çözümleri, 15 yılı aşan bilimsel araştırma tecrübeleri ışığında sağlama hedefi ile yola çıkmıştır. Kişiye-özel implant tasarımı ve 3B üretim teknolojisi ile imalat kapsamında özgün tasarımlar ve malzemeler geliştirmedeki birikimi hayata geçirmeyi amaçlamaktadır.
Firmamız, CT/MR görüntüleri üzerinden anatomik yapıya tam uyumlu implantlar, protezler ve cerrahi rehberler tasarlamakta; sonlu elemanlar analizi ile bu ürünlerin vücut içi davranışlarını belirlemekte ve son tasarımları ilgili hekimlerle birlikte belirleyerek, bu implantları 3B yazıcılarla üretmektedir.
Kurucu
Dr. Kaymaz, maksillofasiyal implantlar başta olmak üzere kişiye-özel implant tasarımı, optimizasyonu ve sonlu elemanlar esaslı analizler ve bu implantların 3B yazıcılarda üretimi konularında araştırmalarını sürdürmektedir.
Kurucu
Dr. İsmail Hakkı KORKMAZ, 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalında 2011 yılında yüksek lisans ve 2016 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2018 yılından itibaren öğretim üyesi olarak görev yaptığı Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde 2023 yılından beri Doç. Dr. ünvanı ile çalışmaktadır. Kişiye-özel anatomik kemik ve implant tasarımları ve sonlu elemanlar analizi alanlarında 2009 yılında başladığı çalışmalarla ilgili 1 adet TÜBİTAK-1002 projesinde yürütücü, 2 adet TÜBİTAK 1001 projesinde ve 1 Adet TÜBİTAK 1002 projesinde araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Yapılan çalışmalar sonucunda fonksiyonel kademelendirilmiş gözenekli sabitleme plağı ile ilgili 1 Adet Türkiye Patentine sahiptir ve anatomik femur kesi klavuzu ile ilgili 1 Adet patent başvurusu değerlendirme sürecindedir. Çalışma alanında SCI ve SCI-E indekslerde taranan 16 adet uluslararası yayını ve 5 adet TR Dizin indeksinde taranan ulusal yayını bulunmaktadır.
Dr. Korkmaz, anatomik kemik modellenmesi, kişiye-özel implant tasarımı, sonlu elemanlar analizi, tersine mühendislik, metal ve polimer eklemeli imalatı konularında araştırmalarını sürdürmektedir.
Kurucu
Fahri Murat, 2017 yılında Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2017 yılında Erzurum Teknik Üniversitesinde başladığı yüksek lisansını 2019 yılında tamamlayarak aynı yıl doktora eğitimine başladı. 2022-2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Wisconsin-Madison'da doktora eğitimi ile devam etti. 2018 yılından beri Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Kişiye-özel implant tasarımı, sonlu elemanlar analizi, eklemeli üretim ve optimizasyon alanlarında 2017 yılından beri çalışmakta olan Fahri Murat, bu alanda TÜBİTAK-2214 yürütücülük çalışmalarını yurt dışında tamamlamış ve TÜBİTAK-1002’de yürütücülüğünü sürdürmektedir. Ayrıca fonksiyonel kademelendirilmiş gözenekli sabitleme plağı ve mekanik etkili yürüyüş ortezi olmak üzere 2 adet Türkiye (ulusal) patentine sahiptir
Osman YAVUZ, 2018 yılında Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Atatürk Üniversitesinde başladığı yüksek lisans eğitimini 2022 yılında Erzurum Teknik Üniversitesinde tamamladı. Erzurum Teknik Üniversitesinde 2022 yılında başladığı doktora eğitimine devam etmektedir. ADD4BIO şirketinde tasarım mühendisi olarak çalışmaktadır. Gözenekli İmplant Tasarımı ve Olasılık Esaslı Analiz alanında TÜBİTAK-1001 projesinde bursiyer olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Devam etmekte olan TÜBİTAK-1004'de bursiyer olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Osman Yavuz, gözenekli implantlar başta olmak üzere kişiye-özel implant tasarımı, optimizasyonu ve sonlu elemanlar esaslı analizler ve bu implantların 3B yazıcılarda üretimi konularında araştırmalarını sürdürmektedir.